Wie zijn wij

Wie zijn wij

Hof Bredelaar ligt in het hart van Park Lingezegen, dat zich uitstrekt van Arnhem-Zuid tot Nijmegen-Noord. Het Park heeft een bijzondere geschiedenis en functie.

Het park is de groene long tussen Arnhem en Nijmegen en de buffer die verregaande verstedelijking van beide steden tegen moet houden. Hoewel het idee voor Park Lingezegen al in 1993 ontstond, werden pas in 2008 de hoofdlijnen vastgesteld die de basis vormde voor de creatie van het Park. In 2020 werden nog de laatste stukken opgeleverd, zoals het Plaksche Veld. Het is dus een relatief nieuw park met allerlei kleine pockets verspreid over het gebied. Zo zijn er Landerij de Park, de Rijkerswoerdse Plassen, de Doornik Natuurakkers, een speelbos en het Waterrijk. Er is een collectieboomgaard (waarvan een aantal bijzondere appelbomen bij ons op Hof Bredelaar staat) en er is een aantal kleinschalige voedselbossen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die door het Park lopen. Sinds 2023 is we een klompenpad dat over de tuin leidt.

De Hof is altijd vrij toegankelijk voor publiek, van zonsopgang tot zonsondergang. Op Hof Bredelaar komt een aantal organisaties samen. Zo heeft Philadelphia bij ons op de tuin een dagbestedingsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En Miriam Hol van MirMare biedt op Hof Bredelaar buitentrainingen en pilates aan. Zo komen gezonde voeding, leefstijl en vitaliteit mooi samen op Hof Bredelaar!

Ongeveer 4 jaar geleden kwam het CSA principe in de vorm van een zelfoogsttuin op mijn pad en daarbij voelde ik gelijk de uitdaging om en voedsel te verbouwen en tegelijkertijd een plek/plaats te creëren waar een gemeenschap zich aan kan verbinden.

Angelique

“Ik wil graag een positieve bijdrage leveren aan het bestaan op onze planeet, hoe klein ook. Ik wil voor de aarde zorgen en tegelijkertijd laten zien dat lokale, kleinschalige, natuurinclusieve vormen van landbouw goed mogelijk zijn en hét alternatief vormen op de gangbare landbouw.”

Floor